2018-2019 Mevlana Öğrenim Hareketliliği İçin Yabancı Dil Sınav Duyurusu

28 Aralık 2017

“2018-2019” eğitim ve öğretim yılı Mevlana Değişim Programı kapsamında yurt dışında “Öğrenim Görmek” isteyen öğrencilerimizin başvuru tarihi itibariyle geçerli bir yabancı dil puanları yok ise 22-23 Ocak 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına girmeleri gerekmektedir.  Sınav başvurusu için:

1- Programdan yararlanmak isteyen öğrencilerimizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 22-23 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak olan “Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı”na  http://ydyobasvuru.ibu.edu.tr/ linkinden 08-17 Ocak 2018 tarihleri arasında online giriş yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin ilgili linki dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.

2- Yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 60 olarak belirlenmiştir. Fakat, İngilizce Öğretmenliği Bölümü ve Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için ise baraj puanı 100 üzerinden en az 80 olarak belirlenmiştir.

3- Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içerisinde yapılmış olan proficiency (yeterlilik) sınavlarından ya da ÖSYM tarafından yapılan veya kabul edilen yabancı dil sınavlarından yukarıda belirtilen sonuçları almış olan öğrencilerimiz sınava girmek zorunda değiller.

4- Başvuru tarihi itibariyle YDS, YÖKDİL ve ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş yabancı dil sınavlarından 60 ve üstü puan almış olan öğrenciler de almış oldukları puanlara göre sıralamaya gireceklerdir. Bu öğrencilerin başvuru belgelerine sınav sonuç belgelerini de eklemeleri gerekmektedir. Eşdeğerlik tablosu için bknz. http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf

5-"Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı"na katılan öğrenciler sınav sonuçlarını üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasındaki duyurulardan görebileceklerdir.