MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2020-2021 AKADEMİK YILI İÇİN ÖĞRENCİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

18 Şubat 2020

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2020-2021 AKADEMİK YILI İÇİN ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci (burslu) ve öğretim elemanı (yolluklu) değişimini mümkün kılan ve bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsayan bir programdır.

BAŞVURU TARİHLERİ:   17 ŞUBAT 2020- 20 MART 2020

Başvuru Koşulları:

1. Başvuru tarihleri 17 Şubat- 20 Mart 2020 tarihleri arasındadır.
  2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması (2.5/4.00) olması gerekmektedir. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması (3.00/4.00) olması gerekmektedir.
  3. Öğrenciler %50 Genel Not Ortalaması ve %50 Yabancı Dil Puanı ile oluşan Mevlana Puanına göre değerlendirmeye alınacaktır. Kabul edilen öğrenci ve akademik personel sayısı YÖK’ün üniversitemiz için vereceği kontenjan ile sınırlandırılacaktır.

Mevlana Değişim Programı Başvuru için Akademik Takvimi;

Başvuru İçin Yapılması Gerekenler:

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimiz aşağıda linkleri verilen “Aday Öğrenci Başvuru Formunu” ve “Öğrenci Bilgi Formunu” doldurup çıktısını aldıktan sonra imzalayarak Koordinatörlüğümüze aşağıdaki belgeler ile birlikte ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvuru için teslim edilmesi gereken belgeler:

1. Öğrenci Bilgi Formu
  2. Aday Öğrenci Başvuru Formu (imzalı)
  3. Onaylı Transkript
  4. Yabancı Dil Belgesi

Önemli Bilgilendirme: Mevlana Değişim Programı’na katılacak öğrencilerin seçimi YÖK tarafından yapılmaktadır.

Başvurular ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.